admin 10 min. 15 min.

Ρεβύθια στο Τσουκάλι – Συνταγή!

Ο καιρός λοιπόν κρύωσε και ένα όσπριο το τραβάει ο οργανισμός μας! Βρέχει κάνει κρύο…Δεν έχεις όρεξη για πολλά πολλά το μόνο που αποζητάς είναι λίγη οκτωβριανή θαλπωρή… Και αυτή, θα σου την δώσει η παρακάτω συνταγή.

 

revuthia copy

 

 

Θα χρειαστούμε: 

1/2 κιλό ρεβύθια

2 μεγάλα κρεμμύδια

1/2 ματσάκι άνηθο

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση: 

Μουσκεύουμε από βραδύς τα ρεβύθια μας σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό και με μια χούφτα αλάτι. Την επόμενη ημέρα τα ξεπλένουμε καλά καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ξέρετε πολύ καλά πως ο χρόνος βρασμού ποικίλει ανάλογα από τα ρεβύθια που έχουμε. Μόλις μαλακώσουν τα ρεβύθια μας, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα βάζουμε σε ένα τσουκάλι. Κόβουμε μέσα τα κρεμμύδια σε φέτες, τον άνηθο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο το μισό λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου μία ώρα (αυτό και πάλι εξαρτάται από τα ρεβύθια μας). Μην ξεχάσετε να καπακώσετε το τσουκάλι σας!

 

revithia copy

 

Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο και αρχίσουν οι μυρωδιές να ταράζουν την μυτούλα μας, τότε είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό λεμόνι (ή και περισσότερο), μέσα στο τσουκάλι ή στο κάθε πιάτο ξεχωριστά!

 

revithia2

Καλό χειμώνα να έχουμε!

 

*Αν σας άρεσε πατήστε like και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!!

**Έχεις  μια νέα, παλιά, παραδοσιακή, μοντέρνα,νηστίσιμη, χορτοφαγική, διαιτητική, γκουρμεδιάρικη, εύκολη, γρήγορη, οικονομική συνταγή;; Μοιράσου την με τους φίλους από το vazaki. Περισσότερα εδώ.

 

 

Ρεβύθια στο Τσουκάλι – Συνταγή!