admin 10 min. 15 min.

Το έφαγε ο Ιμάμης και μπαΐλντισε – Συνταγή

Αυτό θα πει να τρως και να το ευχαριστιέσαι… Βαρύ φαγητό το Ιμάμ Μπαϊλντί γι’ αυτό και προτιμώ να το μαγειρεύω τις Κυριακές.

Το ζουμάκι που βγάζει αυτό το φαγητό είναι ότι πρέπει για τις καλοκαιρινές μας βουτιές…Ξέρετε αυτές με το ψωμάκι 😉

 

imam1

Θα χρειαστούμε:

8 μελιτζάνες (μέτριες)

5 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)

4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε φέτες)

1 κιλό ντομάτες

½ ματσάκι μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και κατά μήκος αφαιρούμε 4 λωρίδες από την φλούδα τους. Κάνουμε μια χαρακιά σε μία από αυτές τις λωρίδες, στην οποία αργότερα θα προσθέσουμε το μείγμα. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι και αφού τηγανιστούν τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλλουν το περιττό λάδι. Στο ίδιο λάδι τώρα, σοτάρουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε την ντομάτα αφού την έχουμε τρίψει στον τρίφτη, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά.

imam1

 

Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει. Αφού τις γεμίσουμε, τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς(στις αντιστάσεις) για μισή ώρα.

imam2

Το έφαγε ο Ιμάμης και μπαΐλντισε…