admin 10 min. 15 min.

Ρύζι που εντυπωσιάζει – Συνταγή

Αυτό το ρύζι μαγειρέψτε το και θα με θυμηθείτε… Όσα χρόνια κι αν θυμάμαι τον εαυτό μου το μαγειρεύω… Είναι πεντανόστιμο και πραγματικά εντυπωσιάζει, όπως λέει και ο τίτλος!!

Θα χωρίσω το μαγείρεμα του σε τρία κομμάτια, στην προετοιμασία του ρυζιού, που είναι πάνω κάτω γνωστή, στην προετοιμασία της γέμισης και στην σάλτσα.

 

 

ruzi

 

Για το ρυζάκι μας δεν θα επιμείνω πολύ γιατί η διαδικασία είναι εύκολη. Μην το φορτώσετε με πολλά μπαχαρικά, ένα απλό ρύζι, προσωπικά το μαγειρεύω με λίγο βιταμ και το αλατάκι του.

Ας περάσουμε αμέσως στην γέμιση…

Θα χρειαστούμε:

300γρ κοτόπουλο

2 πράσινες πιπεριές

2 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

100γρ καλαμπόκι

150γρ μανιτάρια

1 μεγάλο κρεμμύδι

1/2 ματσάκι μαϊντανό

βιτάμ

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε όλα τα λαχανικά μας και να τα κόψουμε σε ροδέλες.

gemish_ruzi

Αυτή τη φορά πρόσθεσα και λίγη μελιτζάνα. Γενικά μην αγχώνεστε αν κάποιο από τα λαχανικά δεν το έχετε, μπορείτε να το παραλείψετε ή να προσθέσετε κάποιο που πιστεύατε πως θα του ταίριαζε. Η μαγειρική είπαμε είναι φαντασία.

kotopoulaki

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο να ροδίσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κομμάτια από κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη ημέρα,  με την διαφορά ότι δεν θα το αφήσετε τόσο πολύ στο τηγάνι. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι να αχνιστεί καλά και μετά τις πιπεριές και το καλαμπόκι. Αν το καλαμπόκι σας είναι φρέσκο, θα πρέπει να το βράσετε για να μαλακώσει.

gemish_pshmenh

 

Τα μανιτάρια τα αφήνουμε για το τέλος γιατί θέλουμε απλά να μαραθούν και όχι να βράσουν και να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε μια φόρμα του κέικ αλείφουμε βιτάμ γύρω-γύρω, βάζουμε το ρύζι και πατάμε με ένα κουτάλι. Έπειτα  την γέμιση και άλλη μία στρώση με ρύζι. Πατάμε και πάλι με το κουτάλι καλά. Αφήνουμε για λίγο το ρύζι με την γέμιση στη φόρμα και έπειτα βγάζουμε το ρύζι σε μια πιατέλα.

sauce

 

Τελευταία έρχεται η σάλτσα μας…

Θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι ζωμό κρέατος (εάν δεν έχουμε, διαλύουμε 1 κύβο κρέατος σε δύο ποτήρια νερό και το παίρνουμε μια βράση, θα χρειαστούμε το ένα ποτήρι)

2 κουταλιές κάστερ πάουντερ

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, διαλύουμε τις δύο κουταλιές κάστερ πάουντερ στον ζωμό κρέατος και το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα (μέτρια και όχι πηχτή).

Ρίχνουμε την σάλτσα μας πάνω από το ρύζι και τρίβουμε και λίγο κεφαλοτύρι.

ruzi

Το φαγητό μας είναι έτοιμο να κλέψει τις καρδιές όλων!

 

 

Ρύζι που εντυπωσιάζει – Συνταγή – Γεύση στο Βαζάκι