admin 10 min. 15 min.

Πράσινες Ψητές Ντομάτες – Baked Green Tomatoes

Ένας πολύ ωραίος μεζές που ταιριάζει ιδανικά με λευκό κρασί…Δοκιμασμένο 😉 Η πράσινη ντομάτα είναι υπέροχη και σαν τουρσί και τηγανητή αλλά και με τον τρόπο που σας παρουσιάζω σε αυτή την συνταγή!

Ο τίτλος φυσικά αποτυπώνει ακριβώς την συνταγή, αλλά είναι επηρεασμένος και από την ταινία “Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες”. Κάθε φορά που ετοιμάζω αυτόν τον μεζέ πάντα μου έρχεται στον νου αυτή η ταινία.  Φοβερή, αν δεν την έχετε δει μπορείτε να τα συνδυάσετε 🙂

ntomates_t

 

Θα χρειαστούμε:

4-5 πράσινες ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

250γρ φέτα τυρί

κεφαλοτύρι

πάπρικα

ζάχαρη

ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Αρχικά, πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια. Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα pyrex.

prasines_ntomates

 

 

Αφού τις απλώσουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγη ζαχαρίτσα. Τρίβουμε την φέτα και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα πάνω σε κάθε ντομάτα. Προσθέτουμε 2-3 κομματάκια από τις πιπεριές.

 

 

ntomates

 

Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι μας και λίγη πάπρικα πάνω από κάθε ντομάτα.  Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και το φαγητό είναι έτοιμο για να μπει στον φούρνο.

 

ntomates1

 

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Είναι ένας μεζές που πρέπει να συνοδεύει κάθε τραπέζωμα και μόνο αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ… Όπως είπα και στην αρχή ταιριάζει ιδανικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

 

 

Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες – Baked Green Tomatoes