admin 10 min. 15 min.

Πατάτες με την φλούδα – Συνταγή!

Μαγειρέψτε τις πατάτες σας με την φλούδα τους και η γεύση θα σας μείνει αξέχαστη.

Γρήγορη συνταγή, που την διαφορά την κάνει η κρούστα που δημιουργείται από την φλούδα της πατάτας σε συνδυασμό με τα καρυκεύματα!

patates_me_flouda

 

 

Θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες) :

700γρ πατάτες

κουρκούμι

πάπρικα

ρίγανη

πιπέρι

αλάτι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πρώτο μας μέλημα είναι να πλύνουμε πολύ καλά τις πατάτες μας. Προσοχή!! Μαζί με την φλούδα! Και τις βράζουμε…  Αφού βράσουν, τις κόβουμε στα τέσσερα. Φροντίζουμε να είναι σχετικά μικρές για να μην βγουν πολύ μεγάλα τα κομμάτια μας.

 

patates

 

Τις κόβουμε στα 4 λοιπόν, και τις απλώνουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το κουρκούμι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο ελαιόλαδο.

 

patates2

 

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να αποκτήσουν ένα χρώμα κιτρινωπό, λαχταριστό…  Η γειτόνισσα μου θα έλεγε: “Τι να σου πω, ένα χρώμα, φλουρί Κωνσταντινάτο”

 

patates3

 

Αυτό το χρώμα θέλουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο! Μπορείτε να το συνοδέψετε με κοτόπουλο, τηγανιά ή μπριζόλες. Εγώ το συνόδεψα με μπριζόλες στο φούρνο. Προσωπικά, σας συμβουλεύω το κρέας που θα επιλέξετε για αυτό το φαγητό,  να το μαγειρέψετε όσο πιο απλά γίνεται για να μην μπερδεύονται οι γεύσεις!  😉

 

Πατάτες με την φλούδα – Συνταγή!