admin 10 min. 15 min.

Κους-κους με λαχανικά – Συνταγή

Εύκολη συνταγή και πολύ μα πάρα πολύ γρήγορη και το αποτέλεσμα νομίζω πως εντυπωσιάζει!!

 

kouskous

 

Θα χρειαστούμε:

300γρ κους-κους

1/2 βιτάμ

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 καρότα

σέλινο (και τα φύλλα και την ρίζα)

1 κύβο ζωμό κρέατος

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (γεμάτη)

χυμό λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

λίγη ζάχαρη

1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον κύβο μέχρι να βράσει. Το τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κους κους και το αφήνουμε μερικά λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτουμε το μισό βιτάμ (το μισό του μισού) και το τοποθετούμε σε μια φόρμα για περίπου 10 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το καρότο κομμένα σε φετάκια , την ρίζα από το σέλινο ψιλοκομμένη, και λίγο σέλινο μαζί και τα κλωναράκια του και τα βράζουμε με λίγο νερό και με το χυμό από το λεμόνι εως ότου μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο βιτάμ, την ζάχαρη, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει και αφού ντεφορμάρουμε το κους κους το περιχύνουμε με την σάλτσα μας.

kouskous1

 

Μπορείτε να το πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και να το απολαύσετε ανα πάσα ώρα και στιγμή! 🙂 Συνήθως το μαγειρεύω όταν ετοιμάζω κάποιο τραπέζι σαν συμπληρωματικό πιάτο και πάντα, κλέβει τις εντυπώσεις! Οι νοστιμιές τελικά, κρύβονται στα απλά πράγματα…

 Κους-κους με λαχανικά – Συνταγή