Κολοκυθοκεφτέδες – Συνταγή!

Λατρεμένο φαγητό, όχι μόνο για εμένα αλλά για όλο τον κόσμο! Νομίζω πως σε αυτή την περίπτωση, η συνταγή αδικεί τις φωτογραφίες! Και να μην σου αρέσουν οι κολοκυθοκεφτέδες δηλαδή, με τέτοιες φωτογραφίες θα θέλεις να τους γευθείς…

kolokuthokeftedes

 

 

Θα χρειαστούμε:

1/2 κιλό κολοκυθάκια

2 αβγά

μαϊντανό

άνηθο

δυόσμο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

φέτα τριμμένη (προαιρετικά)

4 γεμάτες κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση:

Η διαδικασία είναι απλή και πάνω κάτω γνώριμη. Τρίβουμε τα κολοκύθια μας στον χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα αβγουλάκια μας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τέλος ρίχνουμε 2 κουταλιές  της σούπας ελαιόλαδο και φυσικά το αλεύρι (και την φέταααα, ξέχασα την φέτα).  Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

kolokuthokeftedes1

 

Αυτό είναι το μείγμα μας! Πόσο λαχταριστή φωτογραφία… :)  Βάζουμε λοιπόν το λάδι μας να κάψει, και παίρνουμε με ένα κουτάλι μια κουταλιά από το μείγμα μας και την βάζουμε στο τηγάνι. Αφού ροδίσει από την μια μεριά, το γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη και οι κολοκυθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι! Καλό θα ήταν να βάλετε πρώτα τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλλουν το περιττό λάδι.

 

kolokuthokeftedes2

 

Μπορείτε να τους γευτείτε κρύους ή ζεστούς, με ή χωρίς παρέα, όλες τις ώρες της ημέρας!!

 

Κολοκυθοκεφτέδες – Συνταγή

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>